IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA S PODROČJA DIGITALNIH KOMPETENC
Najprej dve splošni spletni povezavi do kataloga ponudnikov DIH Slovenija - Digitalno inovacijsko stečišče Slovenije in Slovenskega podjetniškega sklada.
DIH Slovenija – Digitalno inovacijsko stečišče Slovenije
DIH Slovenija na enem mestu ponuja obsežen nabor ponudnikov za digitalizacijo in digitalno preobrazbo v Sloveniji. Podjetja lahko koristijo vavčer za digitalizacijo, kadar je razpis/so razpisi odprt/i. Spodnji link je direktno usmerjen na katalog ponudnikov.
DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE SLOVENIJE
Povezava na Slovenski podjetniški sklad, kjer najdete informacije o aktualnih razpisih.
SLOVENSKI PODJETNIŠKI SKLAD
NABOR PONUDNIKOV IZOBRAŽEVANJ/USPOSABLJANJ S PODROČJA DIGITALNIH KOMPETENC
V priloženi datoteki (word) najdete osnovne predloge in neobvezujoči nabor različnih ponudnikov, ki ponujajo izobraževanja, seminarje, workshope, itd. s področja dviga digitalnih kompetenc podjetja. Do vseh ponudnikov pelje aktivna povezava na njihove spletne strani. Vsak ponudnik na svojem spletnem mestu predstavlja svojo ponudbo usposabljanj in seminarjev, s katero jamči svojo kakovost in kompetenco.
NABOR PONUDNIKOV word <<
V nadaljevanju smo nanizali nekaj izobraževanj, ki so jih podjetja iz projekta KOC HRANA 2 izvedla v obdobju 2019 - 2021
Jata Emona, d.o.o.
Machines and Process Technology for the Feed Milling Industry
10. - 21.02.2020, Uzwil, Švica
Podrobno proučevanje vodenja in upravljanja proizvodnih procesov skladiščenja, transporta, mletja, mešanja in peletiranja krmil. Izvedeli so, kako doseči zahtevano kakovost izdelkov s pomočjo razne opreme in z njenimi nastavitvami. Doseganje stroškovne učinkovitosti skozi procese, izbor pravilnih zaporedij posameznih serij, priprava plana proizvodnje in zagotavljanje pravočasne izvedbe posameznih faz v proizvodnji.
Ključno je pravočasno in pravilno vzdrževanje opreme in optimalne nastavitve strojev za dosego maksimalnih rezultatov ter skrb za varno delovanje opreme in izpolnjevanje Atex zahtev.
Kratek opis strokovnega izobraževanja
Teme, ki so bile na strokovnem izobraževanju obravnavane.
- Globalna proizvodnja krmil
- Zahteve industrijske proizvodnje krmil
- Opredelitev in definiranje procesa proizvodnje
- Vnos in skladiščenje surovin (ravnanje in vpliv njihovih lastnosti, nakladanje in razkladanje)
- Mešalni sistemi, cikel mešanja, proporcija in odmerjanje, dozirni elementi
- Mletje surovin in primerjava mlina kladivarja z valjčnim mlinom, prednosti in slabosti
- Mešanje in homogenizacija, zahteve za sodobne mešalnike, mešalna natančnost (oprema, dodajanje tekočin, razlogi in možnosti)
- Aspiracijski sistemi in pnevmatski transport (osnovni koncepti, namen in diagrami za postavitev sistemov)
- Higienska neoporečnost in peletiranje (prednosti peletiranja, termična obdelava krme, zagotavljanje higienske neoporečnosti krmil, parametri kakovosti peletov, vpliv surovine na kakovost peletov, vpliv strojnih parametrov na proces proizvodnje)
- Avtomatizacija (koncept sistema za nadzor proizvodnje, obseg funkciji, sledljivost materialov skozi proizvodnjo)
- Extrudiranje (tehnologija in aplikacije)
- Sušenje in hlajenje (značilnosti različnih hladilnikov in sušilnikov, proces sušenja in hlajenja, izračuni porabe energije za sušenje in hlajenje)
- Vzdrževanje strojev in opreme
Nekaj utrinkov z izobraževanja