[MEGAMENI]
KOC HRANA

Zlati izdelki pekarskih podjetij

1.februar 2018 je potekal v znamenju odličnih pekovskih izdelkov, saj je Zbornica kmetijskih in živilskih podjetji (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, že 18-ič podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, piškotov in svežih slaščic.

Pekarska podjetja, ki dnevno oskrbujejo slovenske trgovske police in javne zavode so prijavila kar 169 izdelkov. Neodvisna komisija je anonimne izdelke ocenila glede na zunanji izgled, vonj, okus ter lastnosti skorje in sredice. Zaključimo lahko, da so vsa prijavljena podjetja lahko na svoje izdelke ponosna saj je 141 izdelkov ustrezalo kriterijem odlične kakovosti. Samoumevno pa je, da je potrebno kakovost izdelka vzdrževati tudi čez leto, saj jih komisija še dvakrat nenapovedano oceni.

Med vsemi podjetji in množico izdelki pa sta se uspeli predstaviti tudi dve podjetji vključeni v KOC (Kompetenčni centri) HRANA. 

Pekarna Pečjak se je ponašala z bureki, dobrotami iz listnatega kvašenega testa in valjanimi jušnimi rezanci. 
Mlinotest pa se je pohvalil z različnimi vrstami kruha, žemljami, kajzericami in krofom z mareličnim polnilom, niso pa manjkali niti njoki in sirovi kapeleti. Izdelki obeh podjetji so prejeli zlata priznanja za odlične pekovske izdelke in za tak uspeh jim iskreno čestitamo, vse najboljše pa jim želimo tudi na prihodnjem 19. ocenjevanju kakovosti.

 Če so se vam ob branju zgornjega prispevka pocedile sline hitro poiščite nagrajene odlične izdelke pri vašem trgovcu, na pokušino pa vas vabita tudi Festival odličnih pekovskih izdelkov, ki bo potekal junija v centru Ljubljane in sejem AGRA, ki bo potekal konec avgusta v Gornji Radgoni. 

Brošura

 

Fotogalerija