[MEGAMENI]
KOC HRANA

Arhiv: KOC HRANA na Informativi 2018

Tudi letos se je tik pred informativnimi dnevi odvila že vsem poznana Informativa – sejem izobraževanja in poklicev. Pred informativni dnevi so vsekakor izjemnega pomena za vse, ki na kateri koli stopnji želijo nadaljevati z izobraževanjem, saj predstavljajo še en vir informacij iz prve roke, ki nedvomno prispevajo k odločitvi o nadaljnjem šolanju. Ni čudno, da je torej letošnja Informativa že 10. po vrsti.

 Tudi letos se je na sejmu izobraževanja in poklicev predstavilo malo morje srednjih šol, šolskih centrov, višjih strokovnih šol, univerz, centrov za dodatno izobraževanje in izobraževanje odraslih, delodajalcev in državnih institucij, novost na sejmu pa so bili KOC- i (Kompetenčni centri za razvoj kadrov). Zakaj ravno KOC-i ? Kompetenčni centri za razvoj kadrov in njihova partnerska podjetja so edinstvena priložnost, da mladim iz prve roke predstavijo poklice prihodnosti ter predvsem poskušajo vzbuditi zanimanje za poklice, ki jih v Sloveniji primanjkuje.

 V okviru KOC-ev se je predstavila tudi KOC Hrana, ki zastopa poklice živilskopredelovalne industrije, kot primer delodajalca in podjetja, ki zaposluje kadre prihodnosti pa se je predstavila Perutnina Ptuj

Prepreka, s katero se srečuje slovenska agroživilska industrija, ni samo kompetentnost zaposlenih, ampak tudi pomanjkanje zanimanja za agroživilske poklice. Ker smo dobili občutek, da je eden od razlogov, zakaj se mladi ne odločajo za poklice v tej panogi prepričanje, da je kmetijstvo zastarelo, nedobičkonosno in brez prihodnosti, smo na Informativi podirali mite o kmetijstvu. Skupaj s TRKAJ-em smo »odrepali«, da ima agroživilski sektor neskončno prihodnost, dokler bo hrana nujna za preživetje, je daleč od tega, da bi bili poklici v tem sektorju nepopularni, saj kmeta raziskave postavljajo ob bok po popularnosti virtualnemu odvetniku in astronavtu ter, da lopata in motika nista več sinonim za kmetijstvo, ampak danes delo opravljajo avtomatski traktorji, droni, roboti in GPS naprave. 

   

 

                    

Fotogalerija